Perinteisesti leipoen

Perinteisesti leipovan Putaan Pullan eväät ovat yksinkertaiset: leipureiden käsipari on edelleen yksi tärkeimmistä työkaluista, eikä yhdessäkään työvaiheessa oikaista.

Usein sanotaankin, että Putaan Pullalla taikinakoneen ja uunin väliin mahtuu paljon perinteistä leipomista ja käsityötä.

Käsityön parhaita puolia

Putaan Pullalla on tietoisesti pidetty kiinni käsityöstä. Jos leipomo olisi täysautomatisoitu, monet tuotteet olisi valmistettava koneiden vaatimilla tavoilla. Pahimmillaan se merkitsisi tuotteiden monista hyvistä ominaisuuksista tinkimistä.

Käsityön ansiosta työtä riittää leipomoalan ammattilaisille: Putaan Pulla työllistää tällä hetkellä noin 60 ihmisiä.

Perinteisesti leipoen hyvää

Putaan Pullan leivontaprosessit ovat perinteiseen tapaan pitkiä. Vaaleat leivät nostatetaan niin kuin ennen vanhaan, eikä tärkeää työvaihetta jouduteta koneilla.

Ruisleivät raskitetaan niin ikään perinteisesti. Käytössä on edelleen alkuperäinen juuri. Putaan Pullalla on myös kiviarinauuni, paikoilleen muurattu komistus, vanha ja kokenut – jotta maku olisi täydellinen.

Rieskoja leivotaan edelleen Tyykiluotojen mummon resepteillä.

Hyvä syntyy rakkaudella.