Me täällä Haukiputaan Martinniemen kylässä keskitymme hyvään makuun. Viime vuonna leivoimme oikean rukiisen mestariteoksen, johon pohjoisen omat mieltyivät. Matkan varrella eteen tuli kuitenkin tilanne, mikä pakotti meidät miettimään nimeä uudelleen.
Ei auttanut kuin vaihtaa tyyliä. Ei keksitty muuta, joten päätettiin ruksia k-kirjaimet. Siksi Ruishoikka on nyt Ruishoixxa. Kuulemma hoixxa on nuorisoslangia, ja tarkoittaa hyvää leipää. Jos se on totta, niin me ollaan nyt lit! Vai miten se nuoriso sen sanoo.
Jatkossakin me keskitytään omintakeisten ja herkullisten leipien leipomiseen. Se on meidän tärkein tehtävä: tarjota pohjoisiin koteihin hyvää makua ja mieltä.
Ruishoixxa on ohut leipä, joka sujahtaa paahtimeen soljuvasti. Valmiiksi halkaistussa ja sitkeässä ruisleivässä on runsaasti kotimaista täysjyväruista, 72 % viljatuotteista. Tosi ohkaisen Ruishoixan päällä levite ja täytteet ovat ihanteellisessa tasapainossa leivän kanssa luoden harmonisen makumaailman, josta ei ole syytä jäädä paitsi.