#pohojanoteeraus

Noteeraa pohja

Tai niin kuin me täällä oululaisessa leipomossa sanomme: noteeraa pohoja! Jos katsot kuosiamme oikein tarkkaan… On kuin leivinpaperiin olisi jäänyt jäljet herkullisista, vastavalmistetuista leivistämme. 

Me ihmiset vähättelemme usein itseämme – ja sitä samaa olemme tehneet leivälle. Mutta me sanomme, että sekä meistä että leivästä on paljon enempään kuin mitä usein ajattelemme.

Mikä pohojanoteeraus?

Mikä on tämä kummallinen #pohojanoteeraus? Pohjanoteeraus voi toisaalta tarkoittaa alinta arvoa, pohja-aikaa urheilussa tai huonointa tulosta. Se kyllä kuulostaa huonolta. Mutta sama sana voi tarkoittaa jotain paljon parempaa. 

Meidän pohojanoteerauksessamme ei ole kyse yhtään vähemmästä kuin vallankumouksesta. Tarkemmin sanottuna leivän arvonnousun vallankumouksesta. 

Leipä ei ole nimittäin ainoastaan hyvä aamu-, ilta- tai välipala, vaan se on loistava ruoantekopohja. Helppo, nopea ja toimiva. Leivästä saa valmistettua herkullisia ruokia helposti, kunhan leipä on maukas. Me pidämme siitä huolen täällä leipomon puolella. Haluamme resepteillämme näyttää, miten leivästä tehdään maittavia ruokia. Kutsummekin sinut mukaamme vallankumoukseen noteeraamaan pohjan ja juhlimaan parhaimpia leipäruokareseptejä kanssamme!

Meidän perheyrityksen tarinassa on ollut myös kaikenlaisia vaiheita. On ollut sellainenkin aika, että ei ole hyvältä näyttänyt. Saimme tutustua pohjaan. Siitä voisimme kertoa pienen tarinan tähän väliin:

Vaikeassa vaiheessa me lähdettiin isoille messuille pelastusoperaatiolle: pistettiin tiukilla olevat rahat messupaitoihin, hymyt naamoille ja mentiin ylpeinä esittelemään sitä, minkä tiedettiin olevan hyvää: meidän tuoreiden makua. Ilahduimme siitä, että se oli menestys! Mutta rahaa meille ei jäänyt kuin kotimatkalle, vaikka hotelli olis pitänyt maksaa. Pyydettiin sitä nöyrästi laskulle, mutta ei onnistunut. Hätä oli todellinen, joten piti olla neuvokas. Oli aika tehdä Putaan Pullan ensimmäinen ”pohojanoteeraus”. Oli poistuttava takavasemmalle, paettava nopeasti takaisin Ouluun ja odottaa, että lasku löytää perästä (ja kyllä se löysi). 

Sieltä pohjalta noustiin, niin kuin usein käy elämän vaikeuksien edessä. Pohjoisen omin nousee. Sen jälkeen osaa taas keskittyä oikeisiin asioihin. Ei pidä pelätä olla pikkusen pohjalla, koska sieltä annetaan kyllä sisua nousta ylös. Tiimityötä ja apua se vaatii, ja usein myös huumori auttaa! Samalla voi löytää jotain hyvää, kun oikein keskittyy. Meidän kohdalla se oli semmonen oivallus: leipä onkin loistava aines ruoan pohjaksi… Ja siitä kehkeytyi ajatus meidän ihan omasta pohojanoteerauksesta.

Tilaa uutiskirjeemme

Ja saat herkullisia leipäreseptejä sähköpostiisi kerran kuussa.