Pääsiäinen 2024 – Pääsiäisruoka ja reseptit leivästä

Pääsiäisruoka ja reseptit, joissa maistuu kevään keveys

Pääsiäisruoka on keväistä ja värikästä. Keväällä valon lisääntyessä kevyemmät vaihtoehdot houkuttelevat ja pääsiäinen alkaa kolkutella oven takana. Mikäpä olisi parempi pohja kevyempiin ruokiin kuin herkullinen leipä? Ota tästä vinkit talteen raikkaisiin makuyhdistelmiin niin kevääseen kuin pääsiäiseen! 

Pääsiäisruoaksi sopivia reseptejä leivästä

Siivu Sänkkäri karitsanpaisti-siivuilla

Tähän meijän Herkku Siivulle suunniteltuun Siivu Sänkkäri -reseptiin tulee paholaisenhilloa, leikkelettä, maustekurkkua, majoneesia, punasipulia, sinapinsiemeniä ja erilaisia yrttejä. Saat siitä pääsiäiseen sopivan valitsemalla leikkeleiksi karitsanpaisti-siivuja! 

Retiisiä ja sitruunamajoneesia sisältävä Kalakranssi

Kalakranssi on raikas lisä kevään juhlapöytiin ja tarjoiltaviin. Kevään makuja tuovat makeankirpeä satokausijuures retiisi ja pirteä sitruuna. Kauniin tarjoiltavan pohojana käytetään Ohut Ruisohutta, ja täytteeksi tuleva kala voi olla mikä vain oma suosikki. Keväistä ja kaunista, kokeilemisen arvoista!

Juures Jykerö on herkullinen pieni suolainen, jonka keveys tulee juureksista

Juureksia, ranskankermaa, fetaa, sitruunaa ja rucolaa… Muun muassa näitä aineksia löytyy tästä herkullisesta suolaisesta. Ainesosat sopivat kivasti kevääseen! Juures Jykerö on hyvä vaihtoehto piirakalle, jos vieraille haluaa tarjota vähän erilaista ja kevyempää suolaista. 

Valmista ja makiaa pääsiäispöytään

Pääsiäinen on varmasti kevään isoin ruokajuhla, mikä antaa hyvän syyn tehdä elämästä astetta makiampaa. Miltä kuulostaisi kaunis Pääsiäiskakku, Pääsiäisleivos tai keväiseksi tuunattu Toscapiirakka? Vai haluaisitko pöytääsi hieman makiaa leipää? Kaikkea löytyy. Näillä makeilla koristat kauniin keväisen tarjoilupöydän!

Pääsiäiskakku

Onko luoksesi tulossa isompi seurue? Meiltä löytyy herkulliseen pääsiäisen viettoon sopiva, kaunis Pääsiäiskakku 12–15 hengelle. Kirkkaanvärisen kakun päällä on mandariinihyytelöä ja käsintehty pajunoksa-koriste, ja sen välistä löytyy vadelmahilloa. 

Myynnissä ajalla 1.2. – 7.4.2024

Pääsiäisleivos

Etsitkö kaunista ja herkullista pääsiäispöytään? Meiltä löytyy muropohjaan käsintehty rahkakermaleivos, jonka sisällä on appelsiini-aprikoositäytettä. Leivoksen päällä on keltainen limoncello-sitruunakuorrute ja käsintehty pajunoksa koriste. Kyllä vain, näyttää ja maistuu hyvältä!

Myynnissä ajalla 1.2. – 7.4.2024

Keväinen Toscapiirakka

Tuunaa Iso Toscapiirakka raikkaan keväiseksi sitruunan avulla! Talvella vinkkasimme tuunaamaan Toscan puolukoilla, ja iloksemme pohjoisen omat tykkäsivät siitä todella paljon. Siispä halusimme tehdä suositusta herkusta myös keväisen version, jossa yhdistyvät raikkaus, kirpeys ja makeus. Ota tämä testiin!

Pääsiäis Viipaleet

Meijän Pääsiäis Viipaleet on vegaaninen ja laktoositon vaalea sekaleipä. Maukkaan makea leipä saa makeutensa siirapista. Valmiiksi viipaloituna helppo laittaa suoraan pääsiäispöytään! 

Myynnissä ajalla 1.2. – 7.4.2024