Siivu-sänkkäri

20 min

Ainekset

  • 8 viipaletta Herkku Siivua
  • Valitsemaasi leikkelettä
  • Paholaisenhilloa (valmis tai itsetehty)
  • Maustekurkkua
  • Punasipulia
  • Sinapinsiemeniä
  • Majoneesia ja valkosipulia, TAI Valmisaiolia
  • Persiljaa maun mukaan
  • Yrttiä koristeluun (esim. rucola tai lehtipersilja)

Valmistusohje

  1. Kiehauta 0,5 dl etikkaa, 1 dl sokeria, 1,5 dl vettä ja 0,5 tl suolaa.
  2. Leikkaa punasipuli viipaleiksi, laita astiaan ja kaada pikkeliliemi päälle. Jätä kattilaan lientä vähän jäljelle. Anna jäähtyä hetki ja siirrä jääkaappiin odottamaan.
  3. Lisää 1 rkl sinapinsiemeniä kattilaan jääneeseen liemeen ja keitä pienellä lämmöllä n. 5 minuuttia. Nosta kattila levyltä jäähtymään.
  4. Käytä valmisaiolia tai tee aioli sekoittamalla majoneesi, valkosipulimurska ja lisää pieneksi leikattu persilja.
  5. Voitele Siivun toiset puolet kevyesti voilla ja laita kuumalle pannulle voideltu puoli alaspäin. Voitele myös toinen puoli ja käännä kunnes alapuoli saanut väriä.
  6. Nosta leivät sivuun ja levitä pohjalle persilja-aioli.
  7. Lisää leikkele, viipaloitu maustekurkku, pikkelisipuli ja valutetut sinapinsiemenet.
  8. Laita päälle yrttiä ja paholaisenhillolla voideltu kansi.

Arvostele resepti