Leipäkranssi

20 min

Leipäkranssi, valkohomejuustoa, viikunaa ja cashewpähkinää
4 hengelle

Soija-hunajapaahdetut pähkinät

  • 150 g cashewpähkinöitä
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 rkl soijakastiketta

Kranssi:

  • 4-6 kpl Putaan Pullan Mainioita Maalaissämpylöitä
  • 2 dl viikunahilloa
  • 2 tuoreita viikunoita viipaloituna
  • 300-400 g valkohomejuustoa
  • koristeeksi pikkusalaatteja

Valmista paahdetut pähkinät:

  • Kuumenna paistinpannu keskilämmölle ja lisää cashewpähkinät. Paahda, kunnes ne saavat kauniin kullanruskean värin.
  • Lisää hunaja ja soijakastike, sekoita ja hauduta noin minuutin ajan, kunnes kastike tarttuu pähkinöihin.
  • Nosta pähkinät pois pannulta ja anna jäähtyä.

Valmistele leipäviipaleet:

  • Viipaloi sämpylät ja paahda viipaleiden toinen puoli kevyesti pannulla tai uunissa, kunnes pinta on rapea ja kauniin paahteinen.

Kokoa kranssi:

  • Asettele paahdetut leipäviipaleet kranssin muotoon isolle tarjoiluvadille.
  • Levitä viikunahillo tasaisesti viipaleiden päälle. Lisää tuoreita viikunaviipaleita ja paloiteltua valkohomejuustoa.
  • Ripottele päälle soija-hunajapaahdetut cashewpähkinät ja koristele pikkusalaateilla.

Vinkki:

  • Voit valmistaa pähkinät etukäteen ja säilyttää ne ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä.
  • Halutessasi voit lisätä päälle myös granaattiomenansiemeniä tai balsamicokastiketta juhlavampaan versioon.

Arvostele resepti