4 hengelle
Ainekset
Leikkaa Herkkusiivusta sormin syötävän kokoisia paloja ja paahda toiselta puolelta rapeiksi paistinpannulla. Valmista sitten eri täytteet alla olevien ohjeiden mukaan.
—
Lohta ja piparjuurta
Ainekset:
- 4 siivua kylmäsavulohta
- 1 dl täysmajoneesia
- 10 g piparjuurta
- tilliä koristeluun
Ohje:
- Raasta puolet piparjuuresta majoneesin joukkoon ja sekoita.
- Asettele kylmäsavulohiviipaleet Herkkusiivujen päälle.
- Pursota tai lusikoi päälle piparjuurimajoneesia.
- Raasta päälle hieman tuoretta piparjuurta ja koristele tillillä.
—
Taatelia ja sinihomejuustoa
Ainekset:
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl sinihomejuustomurua
- ½ tl suolaa
- 4 taatelia, puolitettuna ja kivet poistettuna
- hunajaa
Ohje:
- Sekoita kulhossa tuorejuusto, sinihomejuustomuru ja suola tasaiseksi tahnaksi.
- Pursota tai levitä tahnaa Herkkusiivujen päälle.
- Aseta päälle puolikas taateli ja valuta pinnalle hunajaa.
—
Rapua ja chorizoa
Ainekset:
- 100 g katkarapuja tai jokirapuja suolaliemessä
- 50 g chorizomakkaraa, hienonnettuna
- 1 dl täysmajoneesia
- ½ dl tuoreita yrttejä (esim. persiljaa ja tilliä), hienonnettuna
Ohje:
- Paista hienonnettu chorizo kuumalla pannulla rapeaksi. Valuta ylimääräinen rasva pois.
- Sekoita kulhossa majoneesi ja yrtit.
- Levitä yrttimajoneesia Herkkusiivujen päälle, lisää katkarapuja ja viimeistele rapealla chorizolla.
—
Porkkanaa ja misoa
Ainekset:
- 8 pientä porkkanaa
- 2 tl rypsiöljyä
- ½ tl suolaa
- 1 dl täysmajoneesia
- 1 rkl vaaleaa misotahnaa
- ruohosipulia, hienonnettuna
Ohje:
- Laita porkkanat uunivuokaan, lisää rypsiöljy ja suola. Paahda 180 °C:ssa 12–15 minuuttia. Jäähdytä.
- Sekoita majoneesi ja misotahna kulhossa. Levitä seosta Herkkusiivujen päälle.
- Leikkaa porkkanat pienemmiksi paloiksi ja asettele leipien päälle.
- Koristele hienonnetulla ruohosipulilla.
—
Tapenademousse
Ainekset:
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- 50 g tapenadea
- ½ tl suolaa
- 4 tummaa oliivia, puolitettuna ja kivet poistettuna
- pikkusalaatteja koristeluun
Ohje:
- Sekoita tuorejuusto, tapenade ja suola tasaiseksi.
- Levitä tai pursota moussea Herkkusiivujen päälle.
- Lisää päälle puolikas oliivi ja koristele pikkusalaateilla.
—
Vuohenjuustoa ja pinjansiementä
Ainekset:
- 150 g vuohenmaitotuorejuustoa
- ½ tl suolaa
- 50 g pinjansiemeniä
Ohje:
- Paahda pinjansiemenet kuumalla pannulla kullanruskeiksi.
- Mausta vuohenmaitotuorejuusto suolalla ja levitä Herkkusiivujen päälle.
- Viimeistele paahdetuilla pinjansiemenillä.
Vinkki
- Tarjoa kaikki Herkkusiivut kauniina ”food flightina” – erivärisillä täytteillä ja koristeilla sommiteltuna vadille tai leikkuulaudalle. Täydellinen juhliin, brunssille tai tasting-pöytään!