Herkkusiivu Food Flight

90 min

4 hengelle

Ainekset

Leikkaa Herkkusiivusta sormin syötävän kokoisia paloja ja paahda toiselta puolelta rapeiksi paistinpannulla. Valmista sitten eri täytteet alla olevien ohjeiden mukaan.

Lohta ja piparjuurta

Ainekset:

  • 4 siivua kylmäsavulohta
  • 1 dl täysmajoneesia
  • 10 g piparjuurta
  • tilliä koristeluun

Ohje:

  1. Raasta puolet piparjuuresta majoneesin joukkoon ja sekoita.
  2. Asettele kylmäsavulohiviipaleet Herkkusiivujen päälle.
  3. Pursota tai lusikoi päälle piparjuurimajoneesia.
  4. Raasta päälle hieman tuoretta piparjuurta ja koristele tillillä.

Taatelia ja sinihomejuustoa

Ainekset:

  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl sinihomejuustomurua
  • ½ tl suolaa
  • 4 taatelia, puolitettuna ja kivet poistettuna
  • hunajaa

Ohje:

  1. Sekoita kulhossa tuorejuusto, sinihomejuustomuru ja suola tasaiseksi tahnaksi.
  2. Pursota tai levitä tahnaa Herkkusiivujen päälle.
  3. Aseta päälle puolikas taateli ja valuta pinnalle hunajaa.

Rapua ja chorizoa

Ainekset:

  • 100 g katkarapuja tai jokirapuja suolaliemessä
  • 50 g chorizomakkaraa, hienonnettuna
  • 1 dl täysmajoneesia
  • ½ dl tuoreita yrttejä (esim. persiljaa ja tilliä), hienonnettuna

Ohje:

  1. Paista hienonnettu chorizo kuumalla pannulla rapeaksi. Valuta ylimääräinen rasva pois.
  2. Sekoita kulhossa majoneesi ja yrtit.
  3. Levitä yrttimajoneesia Herkkusiivujen päälle, lisää katkarapuja ja viimeistele rapealla chorizolla.

Porkkanaa ja misoa

Ainekset:

  • 8 pientä porkkanaa
  • 2 tl rypsiöljyä
  • ½ tl suolaa
  • 1 dl täysmajoneesia
  • 1 rkl vaaleaa misotahnaa
  • ruohosipulia, hienonnettuna

Ohje:

  1. Laita porkkanat uunivuokaan, lisää rypsiöljy ja suola. Paahda 180 °C:ssa 12–15 minuuttia. Jäähdytä.
  2. Sekoita majoneesi ja misotahna kulhossa. Levitä seosta Herkkusiivujen päälle.
  3. Leikkaa porkkanat pienemmiksi paloiksi ja asettele leipien päälle.
  4. Koristele hienonnetulla ruohosipulilla.

Tapenademousse

Ainekset:

  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 50 g tapenadea
  • ½ tl suolaa
  • 4 tummaa oliivia, puolitettuna ja kivet poistettuna
  • pikkusalaatteja koristeluun

Ohje:

  1. Sekoita tuorejuusto, tapenade ja suola tasaiseksi.
  2. Levitä tai pursota moussea Herkkusiivujen päälle.
  3. Lisää päälle puolikas oliivi ja koristele pikkusalaateilla.

Vuohenjuustoa ja pinjansiementä

Ainekset:

  • 150 g vuohenmaitotuorejuustoa
  • ½ tl suolaa
  • 50 g pinjansiemeniä

Ohje:

  1. Paahda pinjansiemenet kuumalla pannulla kullanruskeiksi.
  2. Mausta vuohenmaitotuorejuusto suolalla ja levitä Herkkusiivujen päälle.
  3. Viimeistele paahdetuilla pinjansiemenillä.

Vinkki

  • Tarjoa kaikki Herkkusiivut kauniina ”food flightina” – erivärisillä täytteillä ja koristeilla sommiteltuna vadille tai leikkuulaudalle. Täydellinen juhliin, brunssille tai tasting-pöytään!

Arvostele resepti