Panzanella – salaatti

30 min

Ainekset

  • 10 siivua Putaan Pullan Ruisrouhevuokaa
  • 300 g eri värisiä kirsikkatomaatteja
  • 1 punasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ dl oliiviöljyä
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 0,5 dl punaviinietikkaa
  • 2 rkl balsamicosiirappia
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ ruukkua tuoretta basilikaa
  • 150 g mozzarellaa

Valmistusohje

  1. Leikkaa Ruisrouhevuoka kuutioiksi ja paahda leipäviipaleet uunissa tai pannulla rypsiöljyssä, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita. Anna jäähtyä hieman.
  2. Leikkaa tomaatit ja punasipuli kuutioiksi ja laita ne suureen kulhoon. Hienonna valkosipuli ja sekoita se oliiviöljyn ja punaviinietikan kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää leipäkuutiot kulhoon kasvisten kanssa ja kaada kastike päälle. Sekoita hyvin.
  3.  Anna salaatin maustua hetki jääkaapissa, jotta maut imeytyvät. Revi lopuksi mozzarella salaatin päälle ja koristele tuoreella basilikalla ja balsamicosiirapilla ennen tarjoilua.

Arvostele resepti