Punajuuri-vuohenjuustoleipä

35 min

Ainekset

  • 4 palaa Kaura Jykeröä (puolikasta)
  • 2 kpl pienehköä punajuurta
  • 1 tanko vuohenjuustoa
  • 1 purkki smetanaa
  • 1 rkl dijon-sinappia
  • hunajakastiketta tai oliiviöljyä
  • yrttiä koristeluun esim. rucolanversoja tai herneenversoja
  • siemeniä joko paahdettuna tai suoraan pussista

Hunajakastike

  • 1 dl hunajaa (juoksevaa)
  • ½ rkl omenaviinietikkaa
  • 1 ½ rkl chilihiutaleita

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin hunajakastike mittaamalla hunaja ja chilihiutaleet kattilaan. Kuumenna hunaja, mutta älä anna kiehua. Siirrä kattila pois levyltä ja lisää sekoittamalla joukkoon omenaviinietikka. Jäähdytä ja säilö lasipurkissa.
  2. Kuori punajuuret ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi. Mausta öljyllä, suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja paahda viipaleita 10-15 min, kunnes ovat kypsiä.
  3. Sekoita smetana ja sinappi. Lisää hyppysellinen suolaa ja mustapippuria.
  4. Viipaloi vuohenjuusto ja paista kuumalla pannulla molemmin puolin kullanruskeaksi.
  5. Halutessasi paahda siemeniä pannulla. Kuumenna pannu keskilämmöllä ja lisää siemenet. Sekoittele siemeniä vähän väliä, sillä ne palavat helposti.
  6. Kasaa leipä levittämällä pohjalle ensin smetanakastiketta. Laita päälle paahdetut punajuuriviipaleet ja vuohenjuusto. Valuta päälle hunajakastiketta (vaihtoehtoisesti oliiviöljyä) ja lisää valitsemasi yrtit. Viimeistele siemenillä.

Arvostele resepti