Oopperaleipä

Oopperaleipä on monelle tuttu klassikko. Putaan Pullan Oopperaleipä kasataan rukiisen herkulliselle Ruishoikalle. Ohuen leivän päällä täytteet ovat ihanteellisessa tasapainossa, luoden harmonisen makumaailman, josta ei ole syytä jäädä paitsi.

Ainekset:

4 hengelle

  • 2 kpl Putaan Pulla Ruishoikka
  • 600g naudan jauhelihaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • ruokaöljyä paistamiseen
  • 4 lehtikaalen lehteä
  • 2 dl puolukkahilloa
  • 4 paistettua kananmunaa
  • 1 dl puolukoita
  • 1 ruukku herneenversoa

Piparjuurikastike

  • 200 g ranskankermaa
  • 1 rkl tuoretta piparjuurta raastettuna
  • ½ tl suolaa

Ohje:

  1. Valmista ensin piparjuurikastike sekoittamalla ranskankerman sekaan suola ja raastettu piparjuuri.
  2. Sekoita jauhelihan sekaan suola ja mustapippuri. Muotoile jauhelihasta leivänmuotoisia paksumpia pihvejä. Paista pihvejä ruokaöljyssä kuumalla pannulla n. 3 minuuttia per puoli.
  3. Paista häränsilmäkananmunat.
  4. Poista lehtikaalista ruodot ja paista pannulla n. 1-2 minuuttia.
  5. Rakenna leipä laittamalla piparjuurikastiketta leivän pohjalle, lehtikaalia, puolukkahilloa, jauhelihapihvi, paistettu kananmuna, herneenversoa ja puolukoita. Sirottele suolaa kananmunan päälle.

Arvostele resepti