Grillattu parsaleipä

30 min

Ainekset:

  • 4 viipaletta Putaan Pullan Ruishoikkaa
  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 100 g tuorejuustoa (esim. maustamaton tai yrttimaustettu)
  • 100 g graavattua lohta
  • 2 kananmunaa
  • Tuoretta tilliä koristeluun

Valmistus:

  1. Kuumenna grilli keskilämmölle. Leikkaa parsoista kovat tyvet pois. Sivele parsat oliiviöljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa parsoja noin 5–7 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja saaneet kauniin värin. Kääntele niitä välillä, jotta ne kypsyvät tasaisesti.
  2. Keitä kananmunat noin 7 minuuttia. Jäähdytä ne kylmässä vedessä ja kuori.
  3. Paahda leipäviipaleet uunissa tai leivänpaahtimessa, kunnes ne ovat rapeita. Levitä tuorejuusto tasaisesti paahdetun leivän päälle. Asettele graavattua lohta tuorejuuston päälle ja lisää grillatut parsat.
  4. Puolita kananmunat, asettele ne leipien päälle ja viimeistele tuoreella tillillä ennen tarjoilua.

Arvostele resepti