Avokadoleipä uppomunalla

30 min

Ainekset

  • 2 kypsää avokadoa
  • 4 viipaletta Putaan Pullan Potku Pehmopalaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 tl mustapippuria
  • 4 kananmunaa
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • ½ punasipuli
  • 1 rkl kuivattua chiliä
  • Tuoretta korianteria koristeluun

Valmistusohje

  1. Halkaise avokadot, poista kivet ja kaavi avokadot kulhoon. Muussaa avokado haarukalla tasaiseksi tahnaksi. Lisää sitruunamehu, suola ja pippuri, ja sekoita hyvin.
  2. Paahda leipäviipaleet uunissa tai leivänpaahtimessa, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita. Levitä avokadotahna paahdetun leivän päälle.
  3. Valmista uppomunat: Kiehauta kattilassa vettä ja lisää valkoviinietikka. Riko kananmunat yksitellen pieneen kulhoon. Pyöräytä vesi pyörteeksi lusikalla ja liu’uta muna varovasti keskelle pyörrettä. Keitä noin 3 minuuttia, kunnes valkuainen on hyytynyt mutta keltuainen on vielä juokseva. Nosta uppomuna reikäkauhalla ja valuta talouspaperin päällä. Toista sama muille munille.
  4. Aseta uppomunat avokadoleipien päälle ja koristele tuoreella korianterilla, siivutetulla punasipulilla ja kuivatulla chilillä.

Arvostele resepti