Nyhtöpalat-leipä
Lohitäyte:
400 g savulohta
1 prk ruohosipuli-tuorejuustoa
punasipulisilppua
herkkukurkkua pieninä paloina
mustapippuria myllystä
Kostutus:
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
noin 3 dl kermaa
Väliin:
perunasalaattia
Koristelu:
smetanaa
kermaa
punasipulisilppua
tillisilppua
mätiä

1. Halkaise kokonainen Nyhtöpalat-leipä kolmeen kerrokseen.
2. Sekoita tuorejuusto ja kerma kastikkeeksi ja kostuta alin leipäkerros. Levitä päälle perunasalaattia ja lohitäytettä.
3. Toista sama seuraavaan kerrokseen.
4. Kääri leipä kelmuun ja laita tekeytymään jääkappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
5. Notkista smetana kermalla ja pursota leivän päälle. Koristele mädillä ja halutessasi myös tillisilpulla.