Parhaat joulureseptit 2024

Parhaat joulureseptit vuoden 2024 jouluun ja pikkujouluihin

Meidän mielestä parhaat suolaiset joulureseptit syntyvät leivistä. Kun itse pohja on jo niin kovin maukas, on vaikea tehdä pohjanoteerausta. Siis huonoa suoritusta. Mutta pohojanoteeraus, jossa kaikki maistajat noteeraavat leivän erinomaisena ruoanlaiton pohjana, onnistuu varmasti! Niin maukkaita nämä reseptit ovat. Ja niissä maistuu joulun ajan parhaimmat maut: mäti, punasipuli, savuporo, puolukka, karpalo ja piparkakku. Näillä resepteillä valmistat herkulliset suolaiset ja makeat tarjoilut vuoden 2024 joulun odotukseen, pikkujouluihin ja jouluun!

Joulureseptit tekevät joulun odotuksesta makiaa 

Vuoden 2024 makeissa jouluresepteissä suosimme reseptien pohjana vastustamattoman hyvää toscapiirakkaa, jonka päälle ladataan jouluisia makuja. Se sopii erinomaisesti jälkiruokapöytään. Halusimme miettiä myös aamupalalle joulureseptin, joten teimme jouluisen version perinteisistä köyhistä ritareista. Sen pohjana käytimme Maalaisviipaleita, mutta myös muut meidän viipaleet sopivat siihen. Kun pohja on kunnossa, päällisten valmistamiseen ei tarvitse käyttää niin mahdottomasti aikaa. Oikeastaan ne syntyvät alle 10 minuutissa ihan muutamalla ainesosalla.

Parhaat joulureseptit 2024 syntyvät yksinkertaisista raaka-aineista: hyvästä mausta, mutkattomasta valmistuksesta ja jouluun sopivista aineksista

Meille tärkeintä on hyvä maku, josta ei tingitä. Siksi meidän leivontaprosessit on pitkiä, ja meillä leivotaan käsityönä niin pitkälle kuin mahdollista. Sillä me voidaan taata meidän leipiin ja makeisiin tuotteisiin erinomainen maku. Mutkaton ruoanlaitto on meille myös tärkeää, jotta hyvästä mausta nauttiminen ei olisi vaivalloista. Joulukuussa onkin tärkeää muistaa, että joulua voi odottaa ja juhlia juuri niin kuin tykkää. Parhaimpien joulureseptien valmistuksesta tai rahojen riittämisestä ei tarvitse stressata! Nämä reseptit syntyvät helposti ja tuovat joulun tunnelmaa kotiin jouluun sopivilla mauillaan.

Valitse jouluresepti herkullisen pohjan mukaan:

Jouluinen Tosca x 2

Joskus elämässä on fiinimpiä hetkiä. Toisinaan syy siihen on Toscassa. Ja kun siihen yhdistää vielä joulun, ollaan fiinien hetkien parhaimmistossa. Meidän Iso Toscapiirakka on ihana tarjoiltava vaikka vähän isommallekin seurueelle. Se on mehevä ja maistuu kotona tehdyltä! Muutamalla aineksella saat tehtyä sen päälle täytteet, joissa maistuu joulu. Tutustu niihin täältä!

Rieskatähti 

Me tykätään täällä Haukiputaan Martinniemen kylässä tarkastella asioita uudelta kantilta. Teimme niin joulutortuille, koska olimme varmoja, että monipuolinen leipä taipuu niihinkin. Ja niin se teki. Syntyi mahdottoman herkulliset Rieskatähdet. Näiden Kantti Perunarieskapalasta tehtyjen joulutähtien täytteen voi tehdä mistä vain! Täältä reseptistä löydät ohjeet herkullisen savuporotäytteen tekoon. Tutustu reseptiin ja kokeile!

Jouluiset Ritarit

Jouluiset Ritarit vievät kielen mennessään. Tämä resepti on perinteinen köyhien ritareiden ohje, johon on lisätty piparin makua niin päälle tulevilla muruilla kuin kermavaahtoon lisätyllä piparkakkutuorejuustolla. Pohjana voit käyttää meidän herkullisia Maalaisviipaleita. Ota testiin ja valmista pehmeitä, rapeita ja makeita ritareita, joissa maistuu joulu! Tutustu reseptiin täältä!

Mäti-sipuli-smetana Leipäherkku

Mäti-sipuli-smetana Leipäherkku on joulun odotukseen, pikkujouluihin ja jouluun täydellisesti sopiva suolainen tarjoiltava. Voit tehdä Ohut Ruisohuesta joko cocktailpaloja leikkaamalla leivän paloihin. Tämä on helppo ja nopea jouluresepti, jolla koristat juhlapöydän herkullisesti. Nappaa resepti täältä!

Leipäherkku mäti-punasipulivaahdolla

Tässä versiossa Ohut Ruisohuesta tehtäviin cocktailpaloihin tulee täyte, jossa smetana sekoitetaan kermavaahdon sekaan ja maustetaan mädillä, punasipulilla, sitruunamehulla ja tillillä. Kranssin pyöreä muoto sopii kauniisti tarjoilupöytään. Viipaloi reikäleipä halutun kokoisiksi paloiksi, täytä ja koristele. Niin helposti syntyy herkullinen tarjoiltava. Tutustu reseptiin täältä ja testaa!

Savuporo-puolukka Ruis Jykerö

Herkullinen Savuporo-puolukka Ruis Jykerö sopii mainiosti niin joulun odotukseen kuin myöhempäänkin talveen. Kun pohjaksi laitetaan herkullinen rukiinen leipä, jossa on 100 % ruista, ja täytteessä käytetään tuorejuustoa ja ranskankermaa, tietää onnistuvansa. Tutustu reseptiin täältä ja testaa!

Jokirapuskagen Kranssi

Oletko jo kokeillut tehdä jokirapuskagenia ruisleivän päälle? Tässä reseptissä otetaan Ohut Siemenruis pohjaksi, tehdään siihen herkullinen täyte ja asetellaan se. Kummempaa koristelua ei tarvita, ja silti se pärjää hienommassakin kattauksessa! Täydellinen resepti joulun ajan tarjoiluihin. Tutustu reseptiin täältä ja ota testiin!

Kokeile vaikka kaikkia ja löydä vuoden 2024 joulureseptisi!

Mikä näistä helpoista jouluresepteistä on sinun suosikkisi? Meistä olisi hienoa kuulla, mitä tykkäsit näistä, jotta pystymme jatkossa palvelemaan leipäruoan rakastajia entistä paremmin! Reseptien arvosteluista on hyötyä myös muille kaltaisillemme, jotka etsivät jouluun maukkaita reseptejä niin suolaiseen kuin makeaankin pöytään. 

Reseptit voit arvostella helposti ja nopeasti kunkin reseptin ohjeiden alta löytyvästä palauteosiosta!

Leivästä on moneen myös jouluna – noteeraa leipä ruoanteon pohjana!

Me ihmiset vähättelemme usein itseämme – ja sitä samaa olemme tehneet leivälle. Mutta me sanomme, että sekä meistä että leivästä on paljon enempään kuin mitä usein ajattelemme.

Leipä ei ole ainoastaan hyvä aamu-, ilta- tai välipala, vaan se on loistava ruoantekopohja. Helppo, nopea ja toimiva. Leivästä saa valmistettua herkullisia ruokia helposti, kunhan leipä on maukas. Me pidämme siitä huolen täällä leipomon puolella. 

Haluamme resepteillämme näyttää, miten leivästä tehdään maittavia ruokia. Kutsummekin sinut mukaamme vallankumoukseen noteeraamaan pohjan ja juhlimaan parhaimpia leipäruokareseptejä kanssamme – myös tänä jouluna! Jaa oma pohjanoteerauksesi

#pohojanoteeraus

Rentoa joulun odotusta parhaiden pohjien ja jouluruokien parissa!