Kaali-iskender

45 min

Ainekset:

4 hengelle

  • 4 kpl Putaan Pulla Näppärät Kaurasiemen
  • 0,7 kg keräkaalia
  • 4 valkosipulin kynttä
  • ruokaöljyä paistamiseen
  • 1 ruukku tuoretta korianteria
  • 2 kpl punaista chiliä

Tomaattikastike

  • 200 g paseerattua tomaattia
  • 1 rkl juustokuminaa
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 tl sokeria

Jugurttikastike

  • 200 g turkkilaista jugurttia
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl sitruunan mehua
  • 2 valkosipulin kynttä

Ohje:

  1. Suikaloi kaali ja hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Paista suikaloitu kaali ja valkosipulit ruokaöljyssä kuumalla pannulla kunnolla ruskistaen.
  3. Valmista tomaattikastike sekoittamalla paseerattuun tomaattiin juustokumina, paprikajauhe, sokeri ja suola. Kiehauta tomaattikastike kattilassa.
  4. Valmista jugurttikastike sekoittamalla jugurttiin suola, sitruunan mehu ja murskatut valkosipulinkynnet.
  5. Paahda Näppärät Kaurasiemen -leivät leivänpaahtimessa ja revi reiluiksi paloiksi.
  6. Sekoita kaalia ja revittyä leipää keskenään.
  7. Aseta lautaselle ja lusikoi päälle tomaattikastike ja jugurttikastike.
  8. Viimeistele korianterilla ja pilkotulla chilillä.

Arvostele resepti