Rico rieskataco

20 min

Ainekset

  • 1 pkt Kantti-rieskaa
  • 200 g nyhtöpossua
  • 1,5 dl bbq-kastiketta
  • Pico de gallo -salsaa
  • Korianteriöljyä (tai tuoretta korianteria koristeluun) 
Pico de gallo -salsa
  • 4 kypsää tomaattia
  • 1 pieni punasipuli
  • ½ mieto chili
  • 0,5 dl korianterisilppua
  • 1 limen mehu
  • Suolaa

Korianteriöljy

  • 1 ruukku korianteria
  • 2 rkl limenmehua                       
  • 2-3 rkl rypsiöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Pico de gallo -salsa

  1. Halkaise tomaatit ja poista kannat. Pilko tomaatit ja punasipuli mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Hienonna chili ja korianteri.
  2. Sekoita kaikki ainekset ja mausta limemehulla ja reilulla hyppysellisellä suolaa.

Korianteriöljy

  1. Hienonna korianteri.
  2. Yhdistä öljyn ja limemehun kanssa.
  3. Lisää joukkoon ripaus suolaa ja mustapippuria. Jos haluat enemmän tahnamaista, laita vähemmän öljyä.

Kokoaminen

  1. Aseta rieska lautaselle.
  2. Lämmitä bbq-kastikkeella maustettu nyhtöpossu ja levitä rieskan päälle.
  3. Laita päälle pico de gallo ja valitsemasi yrtti.
  4. Nauti!
Ps. Halutessasi voit korvata itse tehdyn salsan valmissalsalla ja lihan esim. kasviproteiinilla.

Arvostele resepti