Rieskapelti

Ainekset:

4 hengelle

  • 2 pussia Putaan Pulla Kantti 100 % Kaurarieska
  • ½ dl ruokaöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 600 g naudan jauhelihaa
  • 1 pss tacomaustetta
  • 200 g salsakastiketta

Guacamole

  • 2 avokadoa
  • ½ punasipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • ½ tl suolaa
  • 2 tl limemehua

Viimeistelyyn

  • 150 g cheddarjuustokastiketta
  • 3 tuoretta vihreää jalapenoa
  • 2 tomaattia
  • 1 punasipuli
  • 1 ruukku tuoretta korianteria
  • 2 limeä

Ohje:

  1. Valmista ensin guacamole. Laita avokadoliha kippoon. Murskaa avokado joko haarukalla tai sauvasekoittimella.
  2. Laita sekaan hienonnettua punasipulia sekä murskattua valkosipulia ja viimeistele suolalla ja limenmehulla.
  3. Leikkaa kaurarieska kolmioiksi. Laita rieskapalat leivinpaperoidulle uunipellille. Lisää öljyä ja suolaa. Paahda 225 C asteisessa uunissa n. 10 minuuttia, kunnes ovat ottaneet väriä ja rapeutuneet.
  4. Paista jauheliha, lisää tacomauste ja salsakastike. Sekoita.
  5. Laita rieskojen päälle jauheliha, cheddarjuustokastiketta sekä pilkottua tomaattia, punasipulia, jalapenoa ja tuoretta korianteria.
  6. Koristele limellä, jota voit myös puristaa annoksen päälle.

Arvostele resepti